Evenementen en voorstellingen in het Kazemattenmuseum

Voor de agenda van 2022

Museumnacht op 17 september

Op 17 september 2022 is de Museumnacht, een hele nacht zijn musea een speeltuin voor kunst, cultuur en verhalen in heel Friesland. Tijdens de Museumnacht is ook het Kazemattenmuseum te bezichtigen. Spannend om in het donker door de loopgraven van de ene naar de andere kazemat te lopen. En misschien kom je dan wel één van de re-enactment soldaten tegen. Verkleed in uniform spelen zij historische situaties na.

De toegangsprijs voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is € 5,00 incl. drankje en led-lampje, voor volwassenen is dat € 10,00 incl. drankje en led-lampje.

Kaartjes zijn binnenkort te bestellen via de boekingsknop hierboven of op 17 september beschikbaar aan de kassa van het Kazemattenmuseum.

Coole Kidsnacht in de herfstvakantie op 14 oktober

Ook in de herfstvakantie van 2022 gaat de Coole Kidsnacht weer door! De Coole Kidsnacht is de coolste aftrap van de herfstvakantie!

De Coole Kidsnacht vindt plaats op vrijdagavond 14 oktober 2022. Van 17.00 tot 21.00 uur mogen kinderen van 4 tot en met 12 jaar gratis naar het Kazemattenmuseum. Begeleiders/volwassenen betalen € 2 en mogen alleen op vertoon van hun (klein)kinderen mee naar binnen. Tip: neem een zaklamp mee!

Opgeven kan via het emailadres educatie@kazemattenmuseum.nl 

Koude Oorlog weekend op 22 en 23 oktober

De Cubacrisis in 1962 is aan te duiden als één van de meest spannende momenten in de Koude Oorlog. Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog, gaat uit van een diversiteit aan locaties door heel Nederland. Het doel is om meer aandacht te schenken aan het thema Koude Oorlog, welke langer heeft geduurd dan de Tweede Wereldoorlog. Door het openstellen van Militair als Civiele locaties moet er een duidelijker beeld komen, welke maatregelen er zijn genomen door de Nederlandse overheid in de Koude Oorlog.

De stelling Kornwerderzand was niet alleen in de Tweede- Wereldoorlog in gebruik, ook tijdens de Koude Oorlog is de stelling jarenlang bemand geweest. In ons Kazemattenmuseum meer informatie over deze periode.

Verhalenavond op 18 november

Het is zomer maar wij kijken nu alweer uit naar die heerlijke winterse avond waarop we elkaar mooie en persoonlijke verhalen vertellen. Dit jaar is Verhalenavond op 18 november, het thema van dit jaar is ‘De Ommekear’.