Evenementen en voorstellingen in het Kazemattenmuseum

Agenda 2023

Zaterdag avond/nacht 30 september 2023, Museumnacht FRL

Vorig jaar heeft de eerste editie van Museumnacht FRL plaatsgevonden. Met 19 deelnemende musea en ruim 2000 bezoekers was dit een groot succes! Ook dit jaar openen in de hele provincie musea na sluitingstijd hun deuren om te spelen in de nacht. Met een avontuurlijk programma gaan zij het experiment aan met muziek en performances, tentoonstellingen in het donker en verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo ook het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand!

Op de Kop van de Afsluitdijk vind je de beroemde Kazematten: de enige plek in Europa waar de Duitse Blitzkrieg in mei 1940 niet verder kwam. In het donker loop je door de loopgraven zomaar (re-enactment)soldaten tegen het lijf, die historische gebeurtenissen tot leven brengen.

Kazemat VII is de zoeklichtkazemat. Met het zoeklicht kan de omgeving van de kazemat worden verlicht. Een constructie die altijd werkt, maar alleen zichtbaar is als het donker is. Een buitenkansje, dus.

Toegangsbewijzen zijn online en aan de kassa te koop. De toegangsprijs is € 10,00. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,00. Dat is inclusief een led-lampje om niet te verdwalen op het uitgestrekte museumterrein.

 

 

21 t/m 29 oktober 2023: De herfstvakantie en “Help pake en beppe de vakantie door”

 

17 november 2023: Verhalenavond

Ook dit jaar weer een Verhalenavond, op 17 november. Programmainformatie volgt.

Zie ook op verhalenavond.nl