Evenementen en voorstellingen in het Kazemattenmuseum

Voor de agenda van 2022

Verhalen in het Kazemattenmuseum op 18 november

Drie verhalen worden op 18 november verteld in de kazematten. Klaas Groeneveld, Ulbe Boes, Tiny van Dijk en Marijke Baarda zijn de verhalenvertellers. Verhalen met een Ommekear? Luister zelf! Start om 19.00 uur in het Bezoekerscentrum.

De Kazematten op Kornwerderzand lenen zich uitstekend voor het vertellen van en luisteren naar een verhalen. In kleine ruimtes met maximaal 15 bezoekers ontstaat een intieme sfeer.
Drie Kazematten worden op Verhalenavond open gesteld en in alle drie wordt een verhaal verteld. De bezoekers gaan onder begeleiding van de ene naar de andere kazemat.

De verhalen:

  1. Klaas Groeneveld uit Makkum vertelt over de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog boven het IJsselmeer.
  2. Ulbe Boes is vrijwilliger bij het Kazemattenmuseum. Hij vertelt een persoonlijk verhaal over de oorlog, maar ook waarom hij vrijwilliger bij het museum werd.
  3. Tiny van Dijk en Marijke Baarda weten alles over de voedseltochten over het IJsselmeer in 1945 en vertellen daar alles over.

Verhalen met een Ommekear? Kom zelf luisteren! De verhalen duren maximaal een kwartier.

Omdat er voor een beperkt aantal bezoekers plek is, is aanmelden vantevoren noodzakelijk. Dat kan via email bij Marijke Baarda: marijkebaarda@ziggo.nl en graag vóór 16 november.