Evenementen en voorstellingen in het Kazemattenmuseum

Het Kazemattenmuseum is tot 20 februari 2024 gesloten.

Het Kazemattenmuseum is een openluchtmuseum en de winterperiode biedt nu eenmaal niet de beste omstandigheden om in het ca. 10.000 m2 grote terrein rond te lopen. Ook zijn de kazematten in het winterseizoen zo koud en vochtig dat volledige openstelling niet tot de mogelijkheden behoort.

Voor groepen die-hards (de taaien onder ons) en scholen die toch een (verkorte) rondleiding in deze periode willen boeken, zij kunnen via de contactpagina informeren naar de mogelijkeden.

 
Hieronder alvast een aantal onderwerpen voor de agenda van 2024.

Help pake en beppe de vakantie door, van 20 t/m 23 februari 2024

‘Help Pake & Beppe de Vakantie Door’ vindt ook dit jaar weer plaats in de voorjaarsvakantie, van dinsdag 20 februari t/m vrijdag 23 februari 2024. Dit jaar zullen rimen en teltsjes (Fries voor rijmen en vertellingen) centraal staan. De themanaam is ‘Vertel verder! Kinderen hebben tijdens de activiteitenweek gratis entree op vertoon van een volwassene. De volwassene betaalt wel entree.

Nationale Museumweek 2024 van 1 t/m 7 april

In deze Museumweek zullen 450 musea hun deuren openen voor het publiek. Er worden deze week extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, rondleidingen, speurtochten, etc.

 

Nationale Museumweek – Bijzondere Activiteiten van vele Musea in de Nationale Museumweek (Foto Nationale Museumweek  op DroomHome.nl)

Bunkerdag! 2024 op 25 mei – ONTDEK HET ATLANTIKWALL ERFGOED

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Op zaterdag 25 mei 2024 van 10.00 tot 17.00 uur zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden samen open voor Bunkerdag! Het programma staat vanaf 1 maart 2024 op de website.