Vrijwilliger bij het Kazemattenmuseum

Vrijwilliger worden?

Je hebt een baan, maar daarnaast vindt je het leuk en belangrijk om je expertise in te zetten in een vrijwilligersorganisatie. Om bij te dragen deze verder te professionaliseren en ontwikkelen. Een steentje bij te dragen aan de maatschappij… 

Of…

De Tweede Wereldoorlog heeft altijd je interesse gehad. Je hebt er zoveel over gelezen en gezien. Je zou daar wel ‘iets mee willen doen’. Daar komt bij dat je het belangrijk vindt dat het verhaal van de Oorlog en Bevrijding bestaan blijft. Dat ook de toekomstige generaties weten wat er is gebeurd. Voor de Vrijheid in Nederland en in de wereld…

Of… 

Je hoeft niet meer te werken, maar alle dagen thuis zitten is ook niet wat je wilt. Actief bezig zijn, met mensen werken, een combinatie van binnen en buiten zijn. Je wilt je graag nuttig maken en samen met andere mensen iets moois neerzetten… 

Wat je beweegreden ook is om vrijwilligerswerk te doen… Misschien is het Kazemattenmuseum iets voor jou! 

Het Kazemattenmuseum is een groeiende vrijwilligersorganisatie, een museum voor jong en oud, op een prachtige en unieke locatie langs de kust. Op deze plek liep in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vast. Dit was de enige plek in Europa waar dit gebeurde. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. In het museum vertellen wij verhalen over deze meidagen, maar ook over het verzet, de bevrijding en nog veel meer. 

Met de groeiende bezoekersaantallen en de verdere professionalisering van het museum zoeken wij regelmatig nieuwe vrijwilligers. Naast een aantal veel voorkomende functies als kassamedewerker, medewerker bezoekerscentrum, rondleider en onderhoudsmedewerker, staan wij ook open voor mensen met leidinggevende vaardigheden of kennis en ervaring op het gebieden als (online) marketing, communicatie, HR, financiën, educatie, etc.

Help jij het verhaal levend houden?  

Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het museum en daarom is het belangrijk dat je jezelf representatief, uitnodigend en open kunt presenteren. Klantvriendelijkheid is de eerste prioriteit. Dagelijks heb je contact met veel verschillende mensen, van ouders met kinderen tot scholen, beroepsmatig geïnteresseerden tot betrokken families, stichtingen en organisaties. Het is dan ook van groot belang dat je weet in te spelen op diverse interesses, niveaus en doelgroepen. Wanneer je andere talen dan Nederlands spreekt is dit een pré. Het is geen vereiste. 

Naast de contacten met bezoekers werk in je teamverband. Collegialiteit en betrouwbaarheid zijn kernwoorden binnen het museum. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We werken samen om de bezoekers een onvergetelijk bezoek aan ons museum te laten beleven. Daarnaast verwachten we dat je zelfstandig kunt werken en beslissingen kunt nemen. 

Herken jij jezelf hierin? En wil jij graag een steentje bijdragen bij het Kazemattenmuseum? 

Wil jij het verhaal van de Meidagen van 1940 en alle andere verhalen levend houden? 

Dan nodigen wij je van harte uit om een open sollicitatie te sturen naar vrijwilligers@kazemattenmuseum.nl. Je ontvangt van ons een reactie en indien er een positie vrij is gaan we graag het gesprek met je aan. 

Indien wij actief werven voor nieuwe medewerkers zijn hieronder de betreffende profielen gepubliceerd.