Rondleidingen voor scholen

Stel je voor. Een oorlog dreigt. Je vader of oudere broer krijgt een brief waarin staat dat hij moet vechten in het leger. De volgende dag moet hij zich al melden. Een haastige groet en weg is hij. Je weet niet of je hem ooit weer terugziet.

In 1939, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak, gebeurde dit echt. Alle mannen tussen 18 en 35 jaar moesten naar het front om het Duitse leger tegen te houden. Ze stopte met werken, verlieten hun gezinnen en maakte zich klaar om te vechten. 250 mannen kwamen naar Stelling Kornwerderzand en meldde zich bij Kapitein Boers. Niet wetende dat daar de strijd het hevigst gevoerd zou worden.

Wat deze mannen hebben meegemaakt op Kornwerderzand, hoe ze heldhaftig gestreden hebben, en hoe het is afgelopen leer je tijdens de rondleiding in het Kazemattenmuseum. Met de gids van het museum kom je in de kazematten, hoor je hun spannende verhalen en sta je even stil bij de soldaten die het niet hebben gered.

  • Tijdens openingstijden of op afspraak (reserveren via contactformulier).
  • Max. 15 personen per groep.
  • € 4,- per leerling + € 21,- per groep. Twee begeleiders hebben vrij toegang, zijn er meer begeleiders dan betalen zij € 5,- per persoon. 

Vragen kunt u mailen naar educatie@kazemattenmuseum.nl